Razvoj stojala za prenosnik in računalnik

Stojalo je razvito & izdelano v Sloveniji

Ker je pot od ideje do končnega izdelka, ki bi ga lahko ponudili na trgu izjemno dolga in zahtevna, smo pri razvoju ergonomskega stojala poiskali dodatno pomoč. Stojalo za prenosnik & računalnik je nastalo v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo v Mariboru, in sicer s pomočjo Laboratorija za inženirsko oblikovanje izdelkov. Stojalo smo poimenovali ERGONOMKO. Pri izdelku je, kot že samo ime pove, poudarek na ergonomiji, ki išče najbolj naravno držo človeka pri delu.

Večnamensko stojalo za prenosnik & računalnik

Stojalo za sedeča & stoječa delovna mesta

Stojalo za prenosnik & računalnik je namenjeno lažjemu vzdrževanju pravilnejše drže in boljšemu počutju pri delu za mizo. Uporablja se lahko pri sedečem in stoječem delu. Inovativno stojalo ERGONOMKO je nastavljivo, zato ga je mogoče namestiti tako, kot uporabniku najbolj ustreza. Navodila za uporabo stojala si preberite na tej povezavi.

SESTAVNI DELI ERGONOMSKEGA STOJALA

Inovativno stojalo ERGONOMKO

Delovna plošča

Spodnjo ploščo lahko namestimo pod 10, 15 ali 20 stopinjskim naklonom in je namenjena pisanju s pisalom, pisanju s pomočjo tipkovnice, tablice… Pri uporabi tipkovnice se na naslon na spodnji plošči najprej namesti naslon za dlani in nato tipkovnica.

Zgornja plošča

Zgornjo ploščo namestimo v utore na zadnji strani nog na ustrezno višino, katera ustreza uporabniku. Odprtine omogočajo spreminjanje višine polic, korektorja in stranskih naslonov za mobilni telefon, tablico, dokumente, ...

Zgornja polica

Uporabljamo za namestitev prenosnega računalnika.

Naslon za dlani

Zagotavlja večje ravnovesje zapestnega dela in prepreči iste ponavljajoče gibe, saj ga lahko namestimo na različne načine, kot našim rokam najbolj ustreza. Tudi, če smo našli najoptimalnejšo rešitev namestitve je zaželeno, da občasno, za krajše časovno obdobje, spreminjamo razdaljo, višino in naklon naslona za dlani ter tipkovnice. Različne namestitve pa omogočajo tudi prilagajanje razdalje stojala od uporabnika in s tem primernejšo razdaljo do oči.

Korektor nepravilne drže

Prosojna plošča, ki je nameščena v vodilih nosilne police. Ko smo se udobno namestili na pisarniški stol, izvlečemo korektor proti sebi le toliko, da je zgornji rob tipkovnice še viden. Ko je korektor izvlečen, smo se pri uporabi tipkovnice ob nagibu nad mizo prisiljeni vrniti v pravilnejši položaj, saj v nasprotnem primeru tipkovnice ne bomo videli v celoti.

Spodnja polica

Če želimo pisati s pisalom, lahko v primeru dela z namiznim računalnikom, odložimo naslon za dlani na spodnjo polico, tipkovnico pa na zgornjo polico. Primerna pa je za odlaganje tudi drugih stvari, kot so peresnice, diski, ipd.

Manjši stranski naslon

Lahko uporabljamo za odlaganje mobilnega telefona in ga lahko namestimo na levo ali desno stran.

Večji stranski naslon

Lahko uporabljamo za odlaganje tablice, dokumentov, ipd. Lahko namestimo na levo ali desno stran.

DODATNI DELI STOJALA ZA PRENOSNIK & RAČUNALNIK

Opomnik nepravilne drže pri nagibanju nad mizo

Se pri delu s prenosnim ali namiznim računalnikom prepogosto nagibate nad mizo? Pomagate si lahko z opomnikom nepravilne drže v obliki prosojne plošče, ki je nameščena v vodilih nosilne police. Ko se udobno namestite na pisarniški stol, izvlečete Korektor proti sebi le toliko, da je zgornji rob tipkovnice še viden. Če pa ne bi uporabili Korektorja za pravilnejšo držo, obstaja velika verjetnost, da se boste vedno znova nagibali nad mizo proti ekranu. Ko je korektor izvlečen, ste se pri uporabi tipkovnice prisiljeni vrniti v pravilnejši položaj, saj v nasprotnem primeru tipkovnice ne boste videli v celoti.

ZADOVOLJNI UPORABNIKI STOJALA ZA PRENOSNIK & RAČUNALNIK

Mnenja zadovoljnih strank

 

 

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE, MI PA VAM BOMO ODGOVORILI

Stojalo za prenosnik & računalnik iz lesa, akrilnega stekla ali kombinacija obeh po naročilu

Kadar s standardnim stojalom ni možno optimalno zadovoljiti zahtev, vam prisluhnemo in ponudimo prilagojeno ergonomsko rešitev stojala. Za izdelavo vaše optimalne rešitve potrebujemo 7-10 delovnih dni.

    Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelavo spletnih strani in trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.